info@kansai-helios.rs
+381 (0)32 77 10 00

Klima i životna sredina

Posvećenost našem okruženju je usko povezana sa osnovnim principima KANSAI HELIOS grupe. Nastojimo da se ponašamo odgovorno prema prirodi i klimi u celom našem lancu vrednosti. Klimatskim promenama obraćamo se sa poslovnim modelom koji će umanjiti naš uticaj na životnu sredinu.

U grupi KANSAI HELIOS činimo zeleno

Nastojimo da poboljšamo ekološke performanse i izgradimo budućnost bez emisije ugljenika. U okviru inicijative »We turn it green« (Činimo zeleno), od 2020. godine nadalje fokusiraćemo se na opipljive zelene akcije u četiri prioritetne oblasti:

We-turn-it-GREEN_Helios-Group-website_825x550-768x512
Ljudi

Nastojimo da se ponašamo odgovorno u zaštiti životne sredine i klime tokom naših svakodnevnih zadataka u svim oblastima našeg poslovanja. Ohrabrujemo sve naše zainteresovane strane da se ponašaju odgovorno u pravcu smanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu.

Nabavka

Smanjimo uticaj sirovina obnovljivim i reciklažnim rešenjima i energijom. Naša saradnja sa dobavljačima zasniva se na kriterijumima održivosti i zahtevima zaštite životne sredine.

Proizvodi

Svojim proizvodima i rešenjima stvaramo vrednost za naše kupce i pozitivno utičemo na okruženje. Razvijamo nove premaze i rešenja sa ciljem da se smanji potrošnja svih vrsta resursa i ugljeničnih otisaka proizvoda. U isto vreme, pomažemo našim kupcima da unaprede svoje procese u smislu produženja trajnosti premaza ili opšte optimizacije procesa.

Proizvodnja

Ubrzavamo naše mere kako bismo efikasnije radili, odgovorno upravljali resursima i materijalima i smanjili emisiju, otpad i sve druge uticaje.