info@kansai-helios.rs
+381 (0)32 77 10 00

Zdravlje, bezbednost i životna sredina

Gradimo kulturu brige – Nula povreda na radu i zdravo radno mesto

U KANSAI HELIOS grupi, zaštita zdravlja, bezbednosti i dobrobiti naših ljudi i zajednice mnogo je više od obaveze – to je naše nepokolebljivo obećanje. 

 

Naša Politika zaštite zdravlja i bezbednosti služi kao vodilja ka stvaranju radnog okruženja bez opasnosti, negovanju kulture brige i obezbeđivanju usklađenosti sa propisima. Skladno ovoj politici, bezbednost naših zaposlenih naša je naveća briga, uključena u svaku odluku s preciznim ciljevima i krajnjim ciljem postizanja nula povreda na radnom mestu. 

 

U skladu sa našim ciljevima održivog razvoja KANSAI HELIOS grupe za 2030. težimo održavanju  frekvenciji povreda na radu sa izgubljenim radnim vremenom (LTIF) od 1,5 ili manje, težeći sigurnom okuženju bez opasnosti. Naš fokus za bezbednost se proteže izvan zaposlenih do spoljnih izvođača radova, posetilaca i partnera.

 

HSE Politika

Upravljanje zaštitom životne sredine

U našem prvom planu je ekološka posvećenost i ponosni smo na našu nepokolebljivu predanost upravljanju zaštitom životne sredine. Gotovo sva naša mesta sertifikovana su prema ISO 14001:2015, što je dokaz naše predanosti sistemima upravljanja zaštitom životne sredine. Našu predanost dodatno pojačava činjenica da nekoliko kompanija u grupi, uključujući CWS POWDER COATINGS i KANSAI HELIOS Austria, ponosno poseduju EMAS sertifikat. Helios TBLUS sada nudi nekoliko različitih proizvoda napravljenih od održivih sirovina koji su sertifikovani ISCC Plus sertifikatom u svim delovima vrednosnog lanca od tačke porekla.

 

Dve naše kompanije prošle su procenu Ecovadis-a i rangirane su među 15% najboljih među više od 130.000 ocenjenih kompanija širom sveta. Cilj nam je dosledno poboljšati svoj rezultat uvođenjem održivih praksi i da na kraju sve kompanije unutar naše grupe budu prepoznate na Ecovadis platformi.

Naša predanost prevazilazi deklaracije; to je evidentno u našim konkretnim ciljevima održivosti. Cilj nam je smanjiti uticaj emisija gasova sa efektom staklene bašte za 30% i smanjiti upotrebu vode i energije za 20% do 2030. Takođe, predani smo smanjenju proizvodnje otpada za 30%, čime potvrđujemo naše obećanje da ćemo umanjiti naš ekološki otisak. 

 

U segmentu upravljanja proizvodima, posvećeni smo odgovornom upravljanju hemikalijama, razvoju održivih proizvoda i promovisanju praksi sigurnog rukovanja. Naš fokus je usmeren ka inovacijama i istraživanju prema pionirskim rešenjima koja ne samo da ispunjavaju regulatorne standarde, već ih i premašuju, čime se umanjuje uticaj na životnu sredinu. Naša predanost inovacijama je ključna, posebno u stvaranju proizvoda koji su u skladu sa REACH propisima i poboljšavaju bezbednost kako za ljude, tako i za planetu.

Pored toga, ponosni smo učesnici Responsible Care® inicijative globalne hemijske industrije usmerene ka poboljšanju ekoloških, zdravstvenih i bezbednosnih performansi. Ovaj program naglašava kontinuirano unapređenje, efikasnost resursa, transparentno izveštavanje, angažovanje zainteresovanih strana, regulatornu saradnju i promovisanje odgovornog upravljanja hemikalijama u celom lancu proizvoda.

 

Politika Zaštite životne sredine

Posvećenost našem okruženju je usko povezana sa osnovnim principima KANSAI HELIOS grupe. Nastojimo da se ponašamo odgovorno prema prirodi i klimi u celom našem lancu vrednosti. Klimatskim promenama obraćamo se sa poslovnim modelom koji će umanjiti naš uticaj na životnu sredinu.

U grupi KANSAI HELIOS činimo zeleno

Nastojimo da poboljšamo ekološke performanse i izgradimo budućnost bez emisije ugljenika. U okviru inicijative »We turn it green« (Činimo zeleno), od 2020. godine nadalje fokusiraćemo se na opipljive zelene akcije u četiri prioritetne oblasti:

We-turn-it-GREEN_Helios-Group-website_825x550-768x512
Ljudi

Nastojimo da se ponašamo odgovorno u zaštiti životne sredine i klime tokom naših svakodnevnih zadataka u svim oblastima našeg poslovanja. Ohrabrujemo sve naše zainteresovane strane da se ponašaju odgovorno u pravcu smanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu.

Nabavka

Smanjimo uticaj sirovina obnovljivim i reciklažnim rešenjima i energijom. Naša saradnja sa dobavljačima zasniva se na kriterijumima održivosti i zahtevima zaštite životne sredine.

Proizvodi

Svojim proizvodima i rešenjima stvaramo vrednost za naše kupce i pozitivno utičemo na okruženje. Razvijamo nove premaze i rešenja sa ciljem da se smanji potrošnja svih vrsta resursa i ugljeničnih otisaka proizvoda. U isto vreme, pomažemo našim kupcima da unaprede svoje procese u smislu produženja trajnosti premaza ili opšte optimizacije procesa.

Proizvodnja

Ubrzavamo naše mere kako bismo efikasnije radili, odgovorno upravljali resursima i materijalima i smanjili emisiju, otpad i sve druge uticaje.