info@kansai-helios.rs
+381 (0)32 77 10 00

Vesti

Ekološko socijalno upravljanje – Osnovni pravac novog Upravnog odbora KANSAI HELIOS Grupe

Od 1. aprila, novi Upravni odbor KANSAI HELIOS Grupe obavlja svoju funkciju. Četiri izvršna direktora udružila su svoje snage da podrže strategiju rasta KANSAI HELIOS Grupe. Snažan fokus na ekološki prihvatljive proizvode i procese, zdravlje i bezbednost zaposlenih, kontinuirano istraživanje i razvoj, kao i strateška ulaganja, predstavljaju velike korake ka budućem uspehu na evropskom tržištu.

 

Poslednjih godina, HELIOS intenzivira svoje aktivnosti u pogledu zaštite životne sredine. Kompanija je razvila i dizajnirala rešenja koja ne samo da štite predmete već i značajno produžavaju njihov vek trajanja. Lansirana su nova rešenja za premaze kako bi se smanjila potrošnja svih vrsta resursa i ugljeničnog otiska proizvoda. Sirovine iz obnovljivih izvora, korak po korak, zamenjuju konvencionalne materijale. Energija se u potpunosti proizvodi iz obnovljivih izvora ili se proizvodi u sopstvenim solarnim elektranama. Proizvodni procesi se kontinuirano poboljšavaju kako bi se smanjio otpad, odnosno kako bi se otpad ponovo upotrebio u procesu proizvodnje. Pre godinu dana, pokrenuli smo našu unutrašnju inicijativu „Činimo zeleno“ kako bismo podigli svest svakog zaposlenog, jer čak i male akcije u pogledu zaštite životne sredine, poput smanjenja potrošnje vode ili papira, doprinose realizaciji ciljeva održivosti KANSAI HELIOS-a.

Svi ovi napori dobijaju još veću važnost početkom rada novog Upravnog odbora KANSAI HELIOS Grupe početkom aprila. Odbor formiraju četiri izvršna direktora, koji ne samo da odlikuju strateški kurs rasta HELIOS-a, već izražavaju našu bližu saradnju sa KANSAI PAINT i MITSUI.

 

  • G. Junichi Kajima, Predsednik, Izvršni direktor
  • G. Mitsuru Masunaga, Izvršni potpredsednik, Izvršni direktor
  • G. Dietmar Jost, Izvršni direktor
  • G. Bastian Krauss, Izvršni direktor

 

Mitsuru Masunaga, Dietmar Jost i Bastian Krauss podeliće svoj fokus na strateški važna, ključna područja, u skladu sa svojom profesionalnom pozadinom, dok će Junichi Kajima, predsednik, supervizovati sva područja. Nova struktura će dalje poboljšati efikasnost upravljanja i podržati strategiju rasta kompanije KANSAI PAINT, ka jedinstvenoj, globalnoj grupi kompanija. Ekološko socijalno upravljanje igraće suštinsku ulogu na tom putu.

Junichi Kajima je postavio cilj da dodatno izoštri snage KANSAI HELIOS-a i dodatno poboljša njegovu profitabilnost:

 

„KANSAI HELIOS Grupa ostvaruje održiv rast dok istovremeno gradi solidnu poslovnu osnovu u izazovnom poslovnom okruženju. Ovo je rezultat odličnog timskog rada i stalnih ulaganja u nove tehnologije, proizvode i istraživanje i razvoj. Ove investicije, kao i ulaganja u ljudske resurse, zajedno sa bezbednim radnim okruženjem, nastaviće se i dalje. Naša odgovornost kao hemijske kompanije je takođe, da damo dragocen doprinos budućnosti naše planete i društva. Zajedno sa sedištem u KANSAI PAINT-u, u Japanu, radimo na zajedničkim projektima održivosti, kao deo našeg upravljanja ESU-om. U ovom kontekstu, oblast usklađenosti je od suštinskog značaja, jer je naš osnovni princip upravljanja, razvijanje i sprovođenje, poštenih i fer korporativnih aktivnosti. Moja misija je da se produži i proširi uspeh kompanije u budućnosti i na taj način doprinese da KANSAI PAINT Grupa postane vodeća globalna kompanija.“

Mitsuru Masunaga će se snažno usresrediti na pridržavanje i održavanje reputacije kompanije i dalje će jačati i podržavati strategiju rasta kompanije kroz organske i neorganske pristupe:

 

„Živimo u vremenima koja se brzo menjaju i gde se vrednosti zaposlenih i korporativni integritet neprestano testiraju. U KANSAI HELIOS-u, definisali smo naše osnovne vrednosti i standard očekivanog poslovnog ponašanja u našem Kodeksu ponašanja, koji pomaže našim zaposlenima u donošenju ispravnih odluka. Kako je etičko ponašanje sastavni deo naše kulture, nastavićemo da stavljamo snažan fokus na njegov dalji razvoj i primenu. Kako nas javnost doživljava, ključni je faktor uspeha za dalji rast kompanije, što će biti jedan od mojih glavnih ciljeva. Iskorišćavanje bliže kooperacije i saradnje sa KANSAI PAINT i MITSUI, dodatno će stvoriti nove mogućnosti i sinergije za nas i naše poslovne partnere.“

Dietmar Jost će se prvenstveno fokusirati na dalji razvoj prodajne strategije u Evropi:

 

„Težimo dugoročnom partnerstvu sa našim kupcima širom Evrope. Dobro obrazovan prodajni tim je od ključne važnosti i deljenje našeg znanja sa kupcima ide jedan korak dalje. U okviru HELIOS Master Classes, dodatno ćemo ojačati naš program obuke i informisanja i na taj način intenzivirati naša partnerstva. Integrisanje i razmena najsavremenijih proizvoda i tehnologija sa KANSAI PAINT i MITSUI, nastaviće da obogaćuju naš asortiman i da kreiraju inovacije koje jačaju poziciju HELIOS-a kao dobavljača sistema na evropskom tržištu. Pored toga, nastavićemo da promovišemo međusektorska partnerstva sa potencijalom da razvijemo rešenja koja doprinose društvu.“

Bastian Krauss će intenzivno raditi na daljoj nadogradnji proizvodnih tehnologija i bezbednosti:

 

„Tehnologije u industrijskoj proizvodnji se izuzetno brzo menjaju kako bi se proizvodi brže isporučivali i stvorio fleksibilniji proizvodni proces. Veličina naše grupe omogućava nam da iskoristimo bazu iskustava i da ih integrišemo u naše proizvodne procese u skladu sa našom strategijom rasta. Učenje iz najbolje prakse, nove tehnologije i optimizovani procesi neprestano ulaze u sve naše entitete i operativna polja. Dodatna ulaganja pojačaće naš napor u ekološki prihatljivim aktivnostima i razvoju. U ovim dinamičkim procesima, redovno ćemo nadgledati bezbednost i zdravlje svih zaposlenih, nastavljajući i unapređujući našu profesionalnu politiku „zero-accident-policy“ (politika nulte nesreće).“

Intenzivan fokus kompanije na ekološki prihvatljive procese, snažna saradnja između svih članova KANSAI HELIOS Grupe i pametna ulaganja u nove tehnologije kao i ljudske resurse, mogu samo da ojačaju naše dobre rezultate. Novi Upravni odbor Grupe, koristi svoju stručnost za dalji razvoj i poboljšanje svih strana poslovanja, našeg položaja na tržištu, kao i ciljeva održivosti.

 

 

www.kansai-helios.euwww.kansai.com  |  www.mitsui.com

Slične vesti