info@kansai-helios.rs
+381 (0)32 77 10 00

COVID-19

Preduzete mere u HELIOS grupi vezane za pojavu korona virusa (COVID-19)

U HELIOS-u svakodnevno pratimo situaciju u vezi Korona virusa (COVID-19) i primenjujemo različite preventivne mere usklađene sa preporukama državnih institucija. U nastavku možete pronaći ažurirane sadržaje, preduzete mere i smernice koje se odnose na tu temu.

14.01.2022

Najnovije informacije HELIOS grupe u vezi sa izbijanjem Korona virusa (COVID-19)

 

Globalna zdravstvena situacija je još uvek izuzetno napeta i tokom 2022. godine, sa novim talasom infekcija Korona virusa (Covid-19), koji se brzo širi Evropom. Prema rečima stručnjaka, Omikron je dosta prenosiviji, za razliku od dosadašnjih varijanti, ali sa blažim simptomima. Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih i zainteresovanih strana ostaje naša primarna briga. Da bismo sprečili širenje novog tipa Korona virusa (Covid-19) među našim zaposlenima, činimo sve da smanjimo fizičke kontakte unutar kompanije:

  • Zaposleni i dalje rade od kuće, tamo gde je to moguće.
  • Delimo zaposlene u smene/timove, gde je to moguće, kako bismo minimizirali mogućnost kritičnih kontakata.
  • Službena putovanja, sastanci, obuke, obrazovne aktivnosti i događaji se i dalje sprovode kroz niz virtuelnih alata za komunikaciju.
  • Pratimo zvanične preporuke u vezi nošenja FFP2 maski, udaljenosti i higijenskih mera na svim KANSAI HELIOS lokacijama.

 

Nažalost, ne možemo obećati da se broj zaraženih, a samim tim i izostanaka zaposlenih, neće povećavati u našoj kompaniji, što bi moglo dovesti i do kašnjenja isporuka. Uveravamo vas da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ispoštujemo rokove isporuka i efikasno održimo poslovanje.